Volem agrair a una companya del Seminari Interdisciplinari d’Estudis de la Dona el fet que hagi volgut compartir amb nosaltres i amb la resta de participants de la formació del projecte ENDE una notícia que es va publicar fa uns dies a BTV Notícies i que diu el següent:

Un estudi realitzat pel Govern espanyol conclou que l’aparició de casos de violència contra la dona als mitjans de comunicació pot fer augmentar-ne el nombre.

Segons l’estudi, més de la meitat de les morts per violència masclista es produeixen els tres dies següents d’aparèixer una notícia similar als mitjans. Es tracta de l’efecte imitació o efecte de crida, un fenomen que fa que s’incrementin els casos negatius després que hagi aparegut un cas similar als mitjans de comunicació. Tot i que la influència dels mitjans es donaria en casos molt excepcionals, la notícia podria reafirmar la intenció d’homes de lesionar la seva parella. Per aquest motiu, el govern es planteja fer una prova pilot de tres mesos de silenci en els mitjans de comunicació per intentar treure’n conclusions.

Esperem que aquest article que publiquem des de FEMTICC serveixi per generar un debat ben ric sobre el tema que hem volgut destacar avui. Si us plau, deixeu els vostres comentaris al nostre weblog. Seran benvinguts!